In deze blog brengen we verschillende methodes naar voren om een ontroostbaar huilende baby af te leiden: vanaf het moment dat het kleine baby’s zijn, hebben ze de neiging om 100% op te gaan in wat ze willen (of niet willen). Als baby’s zullen ze meedogenloos huilen en schreeuwen totdat ze worden opgepakt, gevoed, of totdat hun behoeften zijn vervuld. Graag leggen we u uit om een ontroostbare huilende baby af te leiden.

Dus, wat zijn nou de beste manieren om een huilende baby of peuter af te leiden? Voor een ontroostbaar huilen baby, zijn er talloze handige manieren om dit probleem aan te pakken. Hierbij een paar handige strategieën die we aanraden om deze emotionele uitbarstingen van uw kind te stoppen. De volgende strategieën raden we aan om te gebruiken: Bied het lieveling speelgoedje aan, ga naar een andere kamer, verander zowel je toon als stem, Gebruik veel energie, kijk uit het raam, geef een keuze aan uw baby. Deze hulpmiddelen zijn fantastisch en zullen helpen om ontroostbaar huilen baby af te leiden en om hun emotionele uitbarsting te stoppen. In de volgende paragrafen worden deze strategieën uitgebreid behandelt en verder uitgelegd.

Een ongecontroleerde emotionele uitbarsting van een ontroostbare huilende baby

Als jonge baby’s willen we deze beschreven behoeftes snel tegemoet komen zowel, omdat we vertrouwen willen opbouwen, als, omdat we geen huilende baby willen ontwikkelen!

Maar zodra het kind ouder wordt komen we in de fase “Meltdown” oftewel een ongecontroleerde emotionele uitbarsting. Het is dan niet meer een noodzaak, maar meer een wanhopige wil om iets voor elkaar te krijgen.

Bijvoorbeeld, met het volgende:

  • Spelen met je telefoon
  • Snoep willen uit de keuken
  • Ongetild willen worden, maar je rug kan dit eigenlijk niet meer verdragen
  • Klimmen op de keukentafel

Kinderen met hoge veel eisende behoeftes hebben de neiging om zo hardnekkig te zijn, dat deze afleiding technieken vaak niet genoeg zijn om deze uitbarstingen op te lossen.

En daarom is het zo moeilijk om consequent te zijn als ouder van een kind met extreem hoge behoeftes! Om je te helpen met ideeën voor het afleiden van je ontroostbare baby, peuter of kleuter, hebben we verschillende handige afleidending strategieën samengesteld.

Voel je vrij om het op je telefoon te houden of plak deze strategieën op je koelkast.. Het is fijn om deze strategieën achter de hand te hebben in het heetst van de strijd!

Afleiding checklist voor een ontroostbaar huilen baby

Je zou kunnen denken na het bekijken van deze lijst: ” geen van deze manieren zal werken voor mijn kind!”. Echter, hoe u deze strategieën gebruikt, is echter net zo belangrijk als de strategie zelf (of zelfs nog belangrijker) als u effectief wilt zijn. Dus hier zijn 3 tips om deze strategieën effectief te gebruiken bij baby’s en peuters met een hoge emotionele behoefte:

Blijf kalm, zachtaardig en stabiel

Kinderen met hoge behoeftes staan bekend om hun emotionele trekjes . Omdat ze de neiging hebben om zo gevoelig en intuïtief te zijn, beïnvloed dit ook onze gevoelens. Om je kind af te leiden van zijn gevoelens, moet je eerst je eigen gevoelens beheren!

Probeer op hetzelfde niveau van intensiteit van uw kind te komen, maar op een positieve manier

Heb je ooit gemerkt dat wanneer je kind aan het huilen is en iemand anders loopt binnen, het huilen vaak onmiddellijk stopt? Dit komt doordat de nieuwe persoon frisse, maar vooral positieve energie brengt. Wanneer je je kind moet afleiden, probeer zoveel mogelijk energie bij een te krijgen, tover een glimlach op je gezicht en probeer DAN pas om hun aandacht op iets anders te verleggen.

Vermijd het gebruik van “dreigingen” of het woordje “nee”

Veel eisende kinderen zijn meestal gevoelig om nee te horen. En het dreigen van gevolgen kan het gedrag stoppen, maar op lange termijn zal dit niet het probleem aanpakken. In feite krijg je waarschijnlijk een nog meer eisend kind! In plaats van simpelweg “nee” te zeggen, of nee je krijgt geen koekje, zoek voor een oplossing met een positieve uitkomst; bijvoorbeeld, je krijgt een koekje nadat je je appel hebt opgegeten. Of “Ik vind het geweldig dat je wilt klimmen! Laten we dat gaan doen in de achtertuin” (in plaats van de in de keuken!).

6 manieren om je ontroostbaar huilen baby af te leiden (om emotionele uitbarsting te vermijden of te stoppen)

1- Bied zijn favoriete speeltje aan:

Dit werkt het beste als je er ook mee speelt. Voor momenten waarop uw kind bijna in een uitbarsting komt (bijvoorbeeld tijdens luier wijzigingen), kan deze methode goed helpen. Bekijk hier een mogelijk favoriet speeltje hier.

2- Vraag ze om in je haar te blazen:

Dit is een unieke strategie. Vraag je kind om jou haar uit je gezicht te blazen. Het is moeilijk om te schreeuwen of te huilen als je te druk bent met blazen!

3- Gebruik zowel een andere toon als stem:

Dit werkt doordat het je kinderen schokt en afleidt van hun emotionele gevoelens.

4- Kijk uit het raam:

Probeer met veel energie de aandacht te verleggen naar de buiten omgeving (“Wow, ik merkte net dat er een grote vogel in de boom zit!”).

5- Geef je kleine een keuze:

Als je een emotionele uitbarsting ziet aankomen, bied dan een keuze aan (bijvoorbeeld “Zou je dit boek willen of deze pop?”). Wanneer je kind onvermijdelijk naar een derde keuze snacht, zoals het in handen hebben van jouw telefoon, overweeg dan of er creatieve manier is waarop u een compromis kunt sluiten (bijvoorbeeld zeker, “oké we gaan samen 5 minuten op de telefoon, maar daarna gaan we samen met de pop spelen”).

6- Het betreden van een andere kamer:

Een verandering van omgeving is vaak nodig naast de bovenstaande tips. Verhuizen naar een andere kamer kan dan ook een goede afleiding bieden, waardoor de kans stijgt dat bovenstaande strategieën zullen werken.

Op de volgende DRIE websites Mamaenzo, Famebaby en 24baby worden de oorzaken van deze emotionele uitbarstingen van u kleine aandachtig behandelt. Bekijk ook andere blogs

Deel onze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.