De baby heupdragervan complete babyuitzet is een zitje waarop je baby of peuter met comfort op kan zitten.

Ouderschap kan erg vervelend zijn – vermoeidheid in je schouders en een stijve nek. Als je net ouder bent geworden kun je niet wachten om je kleintje elke dag vast te houden.

Het grootste deel van de dag draag je je kind rond. En het liefste wordt die elk moment van de dag opgetild wordt.

Een baby heupdrager maakt het mogelijk om je kindje bij je te houden met een rechte rug positie. Het is hierbij belangrijk dat de band om de heupdrager strak wordt aangetrokken.

Naar onze mening 1 van de beste aankopen die je als ouder voor je baby en peuter kunt doen, is een baby heupdrager.

Wat is een baby heupdrager?

Zoals de naam al verklapt, een baby heupdrager is een heupstoeldrager. Hierdoor kun je als ouder je kind comfortabel aan beide kanten van je lichaam in een heupdraag positie houden.

De meeste draagdoeken en draagzakken hebben drie of meer verschillende draagposities, waaronder de heupdrager .Verschillende ouders hebben ontdekt dat dit handig is tijdens de groeiende, zwaardere peuterdagen.

De meeste heupstoeldragers hebben een verwijderbaar paneel dat aan de tailleband van de heupzitting is bevestigd.

In tegenstelling tot andere naar buiten gerichte dragers, heeft een baby heupdrager een afneembare heupzitting die het gewicht van de baby gelijkmatig verdeelt.

Hierdoor wordt de druk op de rug en schouders voor de ouder wordt verlicht. baby heupdragers worden nog niet aanbevolen voor pasgeborenen, maar ze kunnen worden gebruikt voor baby’s en peuters van ongeveer 6 maanden. Dit is afhankelijk van de specifieke draagzak en het maximale gewicht.

Is een baby heupdrager goed voor je kind?

Net als andere soorten draagzakken, is een heupzitje prima te gebruiken voor je kind

Zolang het je kind goed ondersteunt en goed vastzet.

Heupdrager

De voordelen van een baby heupdrager

Wanneer je kind op een heupstoel zit, wordt die vastgehouden en ondersteund in een natuurlijke positie. 

Maar kinderen zijn niet de enigen die hiervan profiteren. Een heupdrager voor baby’s of peuters doet ook fysieke wonderen voor ouders:

Helpt het gewicht van je kind gelijkmatig te verdelen over je onderlichaam.

De baby heupdrager brengt je als ouder in staat om je kind aan je rechter- of linkerkant te houden. Hierdoor wordt het gewicht verdeeld over je middel en bekken.

Je heupen en benen helpen haar gewicht te ondersteunen. Dit betekent dat er minder druk is op je rug en schouders. Het resultaat hiervan is dat het de pijn verlicht in de onderrug.

Ideaal voor ouders met rugklachten

Veel ouders willen hun kind dragen, maar hebben het moeilijk omdat ze een slechte rug hebben.

Veel van deze ouders hebben ontdekt dat heupdragers de oplossing is.

Door de geweldige draagpositie voorkom je rugproblemen, omdat het het gewicht van je kind verdeelt wordt op het zitje.

Hierdoor worden de rugspieren nauwelijks belast.

Een baby heupdrager maakt het tillen minder zwaar

In tegenstelling tot andere dragers, neemt de heupdrager het grootste gewicht van je kind over.

Het houdt ook de  heupjes in een gezonde positie. Dit komt door de brede zitbasis, die de benen van de baby ondersteunt.

Wat je moet weten voordat je een baby heupdrager gebruikt

Voordat je een baby heupdrager aanschaft, zijn er dingen die je moet weten en doen om ervoor te zorgen dat je als ouder en kind veilig en comfortabel zijn.

Je kind moet al een goed hoofd- en nekcontrole hebben

De meeste dragers laten je weten op welke leeftijd en / of gewicht je ze kunt gebruiken. Omdat het hoofd en de nek van je kind mogelijk niet volledig worden ondersteund door de dragers, vooral bij heupdrager.

Is het belangrijk om het pas te gaan gebruiken totdat je kind de volledige controle over haar hoofd en nek heeft.

Dit gebeurt meestal rond de 6 maanden, maar baby’s ontwikkelen zich in hun eigen tijd.

Sommige baby’s hebben een goede hoofd- en nekcontrole rond de 4 maanden oud, terwijl anderen dat pas doen als ze 7 maanden oud zijn.

Comfort is belangrijk

Koop een baby heupdrager die comfortabel is voor jou en je kind. Je wilt er 1 die het gewicht van jouw kind gelijkmatig verdeelt, jouw lichaam en je rug  ondersteunt.

Die gemaakt is van comfortabele materialen en misschien zelfs gewatteerde schouderbanden of een gewatteerde lendensteunriem heeft. Meer informatie vindt je hier.

Baby heupdrager ervaring

Heeft een klittenband en insteek klip gesp. Mijn dochter van 11kg zat er prima op. Ik merkte gelijk verlichting voor mijn schouders, armen, lijf.

Hoef haar nu alleen maar een arm om haar heen te slaan (ter ondersteuing) en niet meer tegen mijn lijf vast te klemmen, waardoor ik rechtop kan lopen ipv scheef staan

Deel onze blog:

Volg ons:

Bekijk onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.